Orde: Anseriformes familie: anatidae grootte: 43-48 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Dendrocygna viduata
Howard 1980: Dendrocygna viduata
Wolters 1975: Dendrocygna viduata
nederlands: Witwangfluiteend frans: Dendrocygne veuf
engels: White-faced Whistling Duck duits: Witwen-Pfeifgans

WitwangfluiteendhyWitwangfluiteendhy

 



verspreiding: Afrika, Madagascar
biotoop: meren, moerassen, drassige gebieden
voedsel:
nest: in een boomholte eieren: 6 tot 12
waar:
meer: