Orde: Anseriformes familie: anatidae grootte: 61 cm sp 120cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Tadorna tadorna
Howard 1980: Tadorna tadorna
Wolters 1975: Tadorna tadorna
nederlands: Bergeend frans: Tadorne de Belon
engels: Common Shelduck duits: Brandgans

BergeendhyBergeendhy

 



verspreiding: Europa, Aziƫ
biotoop: kustwateren
voedsel: weekdieren en insecten
nest: in holen op de grond eieren: 9
waar: in de uitkerkse polders
meer: een sterk contrasterende witte, zwarte en roestbruine tekening en rode snavel