Orde: Psittaciformes familie: psittacidae grootte: 50 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Cacatua galerita
Howard 1980: Cacatua galerita
Wolters 1975: Cacatua galerita
nederlands: Grote Geelkuifkaketoe frans: Grand Cacatoès à huppe jaune
engels: Sulphur Crested Cockatoo duits: Gelbhauben-Kakadu

Grote Geelkuifkaketoehoebeke y

 



verspreiding: Nieuw-Guinea
biotoop: oerwoud, savanne, akkerland
voedsel: zaden, noten en bessen
nest: eieren: 2 tot 3
waar: in het NOP
meer: broedduur van 30 dagen