Orde: Falconiformes familie: accipitridae grootte: 52 tot 61 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Pernis apivorus
Howard 1980: Pernis apivorus
Wolters 1975: Pernis apivorus
nederlands: Wespendief frans: Bondree apivore
engels: Western Honey Buzzard duits: Wespenbussard

Wespendiefhywespendiefhy

 



verspreiding: Europa, Azië, Siberië, Indonesië
biotoop: bosgebieden
voedsel: hommels, reptielen, kleine zoogdieren
nest: in een komvormig nest in een boom eieren: 1 tot 3
waar: in het natuurgebied de Gavers in Harelbeke
meer: