Orde: Charadriiformes familie: burhinidae grootte: 41 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Burhinus oedicnemus
Howard 1980: Burhinus oedicnemus
Wolters 1975: Burhinus oedicnemus
nederlands: Griel frans: Oedicneme criard
engels: Stone-Curlew duits: Triel

GrieljdpermissionGrielNico Rosseel

 



verspreiding: Europa, Afrika, Azië
biotoop: open land
voedsel: insecten, wormen, slakken
nest: in een kuil op de grond eieren: 2
waar:
meer: broedduur van 26 dagen