orde: Charadriiformes - familie: Laridae - soort: Hydrocoloeus minutus

geluid:


verspreiding:
biotoop:  zoetwatermeren, rivierdalen en moerassen mits daar rijke oevervegetaties zijn
voedsel: insecten, visjes en kreeftjes
nest: plat, stevige nest in moerasvegetatie en is gemaakt van drijvende waterplanten. eieren:
populatie:
lengte: 25 tot 27 cm