orde: Charadriiformes - familie: Charadriidae - soort: Charadrius alexandrinus

geluid:


verspreiding: steppegebieden en zandkusten van Europa en Aziƫ. In Noord-, Zuid- en Midden-Amerika
biotoop: kustgebieden met een voorkeur voor zandstranden.
voedsel: insecten, spinnen, wormpjes, slakken en kreeftjes.
nest: eieren: 2 tot 4
populatie:
lengte: 15 tot 17cm