orde: Passeriformes - familie: Alaudidae - soort: Lullula arborea

geluid:


verspreiding: Engeland, Wales, Europa van eilanden in de Middellandse Zee tot Zuid-Zweden, Zuid-Finland, Rusland tot de Oeral. In Klein-Aziƫ tot Iran
biotoop: droge, begroeide zandstreken, schrale heidevelden met losse boompjes en boomgroepen, aan de rand van zandverstuivingen en in schrale duinen
voedsel: insecten en zaden.
nest: op de grond gemaakt, goed verborgen en beschut door vegetatie eieren: 3 tot 5
populatie:
lengte: 15cm