orde: Passeriformes - familie: Motacillidae - soort: Anthus cervinus

geluid:


verspreiding: van het Noorden van Noorwegen en Siberiƫ tot het Noordwesten van Alaska
biotoop: moerassen, natte toendra's en vochtige gebieden met struiken
voedsel: wormen, slakjes, insecten, larven, poppen en zaadjes.
nest: eieren: 2 tot 8
populatie:
lengte: 14 tot 15cm