orde: Podicipediformes - familie: Podicipedidae - soort: Podiceps auritus

geluid:


verspreiding:
biotoop: in zoet water, meestal kleine plassen en moerassen met open stukken water, of beschutte inhammen van grote meren of langzaam stromende rivieren
voedsel: voedsel bestaat uit vis, schelpdieren, weekdieren, insecten en planten.
nest: een stapel waterplanten vastgemaakt aan het riet eieren: 4 tot 5
populatie:
lengte: 31 tot 38 cm