Home Sitemap Contact ReisverslagenTerugvorigevolgende

orde: Cuculiformes - familie: Cuculidae - soort: Cuculus canorus

geluid:


Verspreiding: Europa, Aziƫ, China, Japan
Biotoop: hagen, bossen, moerassen, heide
Voedsel: insecteneter. Hij eet voornamelijk rupsen, waaronder behaarde,kevers, ook de larven hiervan, krekels, sprinkhanen, oorwormen en libellen
Nest: legt zijn eieren in een nest van een ander
Eieren: 10 tot 25
Lengte: 32 tot 34cm
Populatie: