orde: Otidiformes - familie: Otidae - soort: Tetrax tetrax

geluid:


verspreiding: Zuid-Europa, Afrika, Azië
biotoop: open land met lang gras
voedsel: steppeplanten; hiernaast eten ze knoppen, zaden
nest:  bestaat uit een spaarzaam beklede kuil op de grond eieren: 2 tot 4
populatie:
lengte: 83 tot 91 cm