orde: Gruiformes - familie: Rallidae - soort: Rallus aquaticus

geluid:


verspreiding: Europa, Aziƫ, Ijsland tot japan, Noord-Afrika
biotoop: moeras, drasland
voedsel: insecten, spinnen, regenwormen, zoetwaterkreeftjes, plantenwortels, zaden, bessen, visjes en kikkers.
nest: in een nest, gemaakt van riet eieren: 5 tot 12
populatie:
lengte: 22 tot 28 cm