orde: Pelecaniformes - familie: Ardeidae - soort: Ardea purpurea

geluid:


verspreiding: Zuid Europa en Aziƫ, Afrika
biotoop: koloniegewijs in drassig gebied met overjarig rietland, laag struweel
voedsel: vis en amfibieƫn,
nest: een hoop rietstengels en planten eieren: 4 tot 5
populatie:
lengte: 70 tot 90 cm