orde: Pelecaniformes - familie: Ardeidae - soort: Ixobrychus minutus

geluid:


verspreiding: Europa, West-Aziƫ, Afrika, Australiƫ
biotoop: zoetwatermoerassen met dichte vegetatie en hoog riet
voedsel: insecten, vis, kikkers en salamanders.
nest: van rietstengels eieren: 4 tot 6
populatie:
lengte: 31 tot 36 cm