Home Sitemap Contact ReisverslagenTerugvorigevolgende

orde: Falconiformes - familie: Falconidae - soort: Falco tinnunculus

geluid:


Verspreiding: Europa, Afrika, Aziƫ
Biotoop: heide, stedelijk gebied
Voedsel: insecten, kleine zoogdieren
Nest: Ze bouwen zelf geen nest, maar kiezen vaak een oud kraaiennest als nestplaats. Ook gebruiken ze graag nestkasten waar ze zicht hebben op een open ruimte waar ze kunnen speuren naar voedsel
Eieren: 4 tot 9
Lengte: 30 tot 38cm
Populatie: