Home Sitemap Contact ReisverslagenTerugvorigevolgende

orde: Charadriiformes - familie: Burhinidae - soort: Burhinus oedicnemus

geluid:


Verspreiding: zuid-en west-Europa, Midden-Oosten, Aziƫ
Biotoop: heide, half open woestijn
Voedsel: insecten, huisjesslakken, wormen, reptielen en kleine zoogdieren
Nest: op de grond en bestaat uit een eenvoudig kuiltje, opgemaakt met wat takjes en steentjes
Eieren: 2
Lengte: 38 tot 45cm
Populatie: 130.000 tot 310.000 vogels