orde: Charadriiformes - familie: Laridae - soort: Larus fuscus

geluid:


verspreiding: Nederland, Belgiƫ, Groot-Brittanniƫ ,IJsland,Noorwegen, Denemarken en West-Zweden
biotoop:
voedsel: vis, en zwemkrabben
nest: nestkuil op de grond, meestal gemaakt van losgetrokken gras eieren: 2 tot 3
populatie:
lengte: 53 cm