Home Sitemap Contact ReisverslagenTerugvorigevolgende

orde: Gruiformes - familie: Gruidae - soort: Grus grus

i

geluid:


Verspreiding: Europa, Aziƫ, Afrika, India
Biotoop: drasland , veenmoeras
Voedsel: alleseters
Nest: in een graspol in een moeilijk begaanbaar moeras
Eieren:
Lengte: 95 tot 120 cm
Populatie: 360.000 tot 370.000 vogels