orde: Gruiformes - familie: Rallidae - soort: Crex crex

geluid:


verspreiding: Europa, West-Aziƫ, Noord-Afrika,
biotoop: vochtige weilanden of hooilanden, maar ook in korenvelden.
voedsel: insecten, maar ook zaden van onkruid en gras
nest: tussen hoog gras en wordt afgewerkt met grassprietjes en andere plantendelen. eieren: 6 tot 10
populatie:
lengte: 22 tot 25 cm