orde: Gruiformes - familie: Rallidae - soort: Porphyrio porphyrio

geluid:


verspreiding: Europa, Afrika, Zuid-Azië tot Australië
biotoop: binnenwateren, moerassen, meren en baaien
voedsel: Jonge scheuten, zaden, delen van riet en andere waterplanten, waterinsecten
nest: tussen het riet op het water gebouwd, tot op een hoogte van 50 centimeter eieren: 5 tot 7
populatie:
lengte: 38 tot 50 cm