orde: Accipitriformes - familie: Accipitridae - soort: Circus cyaneus

geluid:


verspreiding: Siberiƫ, Noord-Europa, Noord-Aziƫ
biotoop: open land
voedsel: konijnen, zangvogels, muizen
nest: Het nest bevindt zich op de grond, vaak in hoge vegetatie en is samengesteld uit takjes en plantenstengels eieren: 4 tot 5
populatie:
lengte: 45 tot 55 cm